Havutça'ya Almanya CHP'den Ziyaret

Havutça

Almanya Ren-Vestfalya Eyaleti CHP Başkanı Cemal Bulut CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'yı TBMM'deki makamında ziyaret etti.




Almanya Ren-Vestfalya Eyaleti CHP Başkanı Cemal Bulut CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'yı TBMM'deki makamında ziyaret etti.

Bulut, CHP'nin Almanya'daki örgütlenmesi ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Bulut, Ren-Vestfalya Eyaleti II. Dünya Savaşından sonrası kurulan bir eyalet olduğunu 1949`da yeni kurulan Almanya Federal Cumhuriyeti`nin bir eyaleti olduğunu ve 1950`de Kuzey Ren-Vestfalya eyalet anayasası bir halk oylamasıyla kabul edildiğini söyledi. Dünyada en fazla Türk ve Türk kökenli vatandaşın yaşadığı Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti olduğunu ifade eden Bulut, CHP'nin eyaletteki çalışmalarını anlattı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da, böyle bir ziyaretten çok memnun olduğunu CHP'nin yurtdışında da Türk vatandaşları için çalışmalar yaptığını söyledi. Havutça, Bugün Almanya'da siyasal ve ekonomik gelişmeler nedeniyle orta sınıf eriyor. Böyle bir dönemde, ırkçılık, işsizlik ve gelecek korkusu artıyor. Bu durumdan ancak sosyal demokrasinin güç kazanması ile Kurtulunabilir. Bu anlamda Almanya'da hatta Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın sorunları sahip çıkmalıyız. CHP olarak bunu yaptığımıza inanıyorum” dedi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı